Business Internaţional

Bilanţul incendiilor de vegetaţie din California a ajuns la cel puţin 25 de morţi

Bilanţul incendiilor de vegetaţie din California a...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

11.11.2018, 10:27 62

Cel puţin 25 de persoane au decedat, trei pompieri au fost răniţi, iar mii de locuinţe au fost distruse, în urma unor puternice incendii de vegetaţie în statul american California, informează site-ul agenţiei Dpa.

Echipele de căutare au descoperit sâmbătă seara trupurile carbonizate a 14 persoane în zona oraşului Paradise, localitatea montană aflată la aproximativ 145 de kilometri nord de Sacramento, care a fost grav afectată de incendiul de vegetaţie numit Camp Fire, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de intervenţie.

Incendiul a distrus peste 6.700 de imobile în zona oraşului Oraşului, iar numărul victimelor ar putea creşte pe măsură ce pompierii caută în clădirile devastate de flăcări.

Până sâmbătă după-amiază, incendiul de vegetaţie Camp Fire a devastat peste 40.500 de hectare de teren.

La aproximativ 800 de kilometri sud, incendiul de vegetaţie numit Woolsey Fire ameninţă orăşelul californian Malibu, unde locuiesc mai multe vedete şi actori de la Hollywood. Autorităţile au ordonat ca toată populaţia orăşelului să fie evacuată.

John Benedict, şeful biroului şerifului din comitatul Los Angeles, a declarat că două persoane au decedat în urma acestui incendiu, care care a distrus deja cel puţin 177 de imobile şi a devastat peste 83.000 de acri de teren.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO