Business Internaţional

Bilanţul incendiilor de vegetaţie din Grecia a ajuns la 74 de morţi şi 187 de răniţi. Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe pentru familiile victimelor

Bilanţul incendiilor de vegetaţie din Grecia a ajuns la...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

24.07.2018, 18:01 401

Cel puţin 74 de persoane au murit şi 187 au fost rănite, în urma incendiilor de vegetaţie izbucnite în regiunea Attica, din apropiere de Atena, au declarat reprezentanţii Brigadei de Pompieri din Grecia, relatează Reuters şi BBC.

Printre cele 187 de persoane rănite se află şi 23 de copii. Încă nu se cunoaşte numărul exact de persoane dispărute.

Bilanţul victimelor este cel mai mare din ultimii 11 ani. În anul 2007, aproximativ 70 de persoane au murit din cauza incendiilor de vegetaţie din regiunea Peloponez.

Autorităţile au decretat stare de urgenţă în districtele de est şi vest ale regiunii Attica.

Premierul grec Alexis Tsipras a declarat trei zile de doliu naţional în memoria persoanelor decedate în urma incendiilor. "Grecia trece printr-unul din cele mai grele momente", a mai afirmat Tsipras, care a mulţumit liderilor străini care au transmis condolenaţe şi au oferit ajutor ţării.

Peste 600 de pompieri sunt implicaţi în acţiunile de stingere a incendiilor de vegetaţie care au cuprins zone întinse la vest şi est de Atena. Italia, Turcia şi Rusia s-au oferit şi ele să ajute Grecia, inclusiv prin trimiterea de avioane pentru stingerea incendiilor.

Panos Skourleti, ministrul grec de Interne, a descris situaţia drept o "tragedie naţională" şi "un dezastru biblic cu pierderi umane".

Vântul puternic şi seceta a favorizat răspândirea focului spre zonele rezidenţiale, sute de persoane fiind nevoite să se refugieze în mare pentru a scăpa de flăcări.

Incendiile de vegetaţie sunt frecvente în Grecia în timpul verii, însă o iarnă secetoasă a sporit riscul producerii unor astfel de incidente.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe şefului de stat elen, Prokopis Pavlopoulos, şi pentru familiile victimelor din incendiile de vegetaţie din Grecia, informează Administraţia Prezidenţială.

"Preşedintele României a adresat condoleanţe preşedintelui Republicii Elene şi familiilor îndoliate, ca urmare a tragicelor incendii de vegetaţie care au cuprins regiunea Attica, soldate cu regretabile pierderi de vieţi omeneşti, printre care şi copii, răniţi şi importante pagube materiale. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a transmis urări de rapidă însănătoşire pentru cei răniţi, precum şi solidaritatea deplină a României şi românilor cu întregul popor elen", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis MEDIAFAX.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO