Business Internaţional

Bilanţul incidentului tragic din Rusia a ajuns la 76 de răniţi

Bilanţul incidentului tragic din Rusia a ajuns la 76 de...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

28.03.2018, 10:35 102

"În total, 76 de persoane au fost rănite în urma incendiului, inclusiv 27 de copii. 40 de persoane rămân internate în spitale, inclusiv doi copii. Alte 62 de persoane, printre care 25 de copii, au primit asistenţă medicală mbulatorie, a precizat un purtător de cuvânt al serviciilor medicale de urgenţă.

Şeful Direcţiei pentru Regiunea Kemerovo din cadrul Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, Alexandr Mamontov, a anunţat că 27 dintre cele 64 de persoane ucise în incendiu au fost identificate până în prezent. Totodată, nicio persoană nu este dată dispărută ca urmare a incidentului.

La 25 martie, un incendiu a izbucnit la ultimul etaj al centrului comercial Zimnyaya Vishnya, alcătuit din patru etaje şi cu suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi. Cauza incendiului nu este deocamdată cunoscută, dar anchetatorii au reţinut cinci persoane, inclusiv unul dintre agenţii de securitate ai centrului comercial, care nu a reuşit să pornească sistemul de avertizare vocală.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că neglijenţa criminală şi nepăsarea sunt cauzele incendiului din Kemerovo. Alarma de incendiu din cadrul centrului comercial nu mai funcţiona din 19 martie şi nu au existat stingătoare de incendiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO