Business Internaţional

Bill de Blasio, primarul oraşului New York, se lansează în cursa prezidenţială din SUA pentru 2020 împotriva lui Donald Trump

Bill de Blasio, primarul oraşului New York, se lansează...

Autor: Marinela Sarbu

16.05.2019, 16:12 54

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a intrat joi dimineaţă în cursa din Partidul Democrat pentru desemnarea candidatului în scrutinul prezidenţial programat în Statele Unite în anul 2020, anunţănd că este cel mai bun candidat pentru a-l înfrunta pe preşedintele Donald Trump, potrivit CNN.

Într-o înregistrare video postată pe internet, de Blasio a menţionat o serie de politici pe care le-a promovat pentru oraş, inclusiv instituirea salariului minim pe economie în valoare de 15 dolari, servicii medicale garantate şi concediu medical plătit.

De asemenea, acesta a făcut o referire directă la Trump, numindu-l ”agresiv” şi a afirmat că este persoana cea mai bine pregătită să îl invingă pe preşedinte în 2020.

”Sunt un new-yorkez, îl cunosc pe Trump de mult timp ca fiind o persoană agresivă. Asta nu este o noutate pentru mine şi pentru nimeni de aici, şi ştiu cum să îl înving”, a declarat di Blasio.

El a adăugat că ”Donald Trump trebuie oprit, l-am învins înainte şi o voi face din nou. Sunt Bill di Blasio şi candidez pentru preşedinţie deoarece este timpul să punem pe primul loc oamenii care muncesc”.

Anunţul lui di Blasio, a fost publicat mai întâi de NBC News, acesta fiind cel de-al 23-lea candidat cu nouă luni înainte de începerea scrutinului intern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO