Business Internaţional

Bill Gates: Criptomonedele sunt folosite pentru a cumpăra droguri. Este o tehnologie rară, care cauzează morţi într-o manieră directă

Bill Gates: Criptomonedele sunt folosite pentru a...

Autor: Alex Ciutacu

04.03.2018, 15:11 1968

Cofondatorul Microsoft şi al doilea cel mai bogat om din lume, Bill Gates, şi-a exprimat săptămâna trecută convingerile cu privire la criptomonede, susţinând că factorul de anonimitate din spatele acestora nu este „un lucru bun” şi a subliniat faptul că societatea beneficiază atunci când guvernele identifică fraude, evaziuni fiscale sau finanţări pentru activităţi teroriste, potrivit WEF.

„Principala trăsătură a criptomonedelor este anonimitatea acestora. Nu cred că este un lucru bun. Abilitatea guvernelor de a identifica spălări de bani, evaziuni fiscale şi finanţări pentru activităţi teroriste reprezintă un lucru bun”, a scris Gates în cadrul platformei Reddit.

De asemenea, Gates a scris că criptomonedele „au cauzat morţi într-o manieră directă”, notând uşurinţa cu care drogurile pot fi cumpărate online prin intermediul monedelor digitale.

„Chiar acum criptomonedele sunt folosite pentru a cumpăra Fentanyl şi alte droguri, deci este o tehnologie rară, dar care a cauzat morţi într-o manieră directă. Cred că valul speculativ din jurul ICO-urilor şi din jurul criptomonedelor este foarte riscant pentru cei care se implică”, a spus el.

Un utilizator Reddit i-a spus miliardarului că poţi cumpăra Fentanyl şi cu bani cash, dar Gates şi-a apărat afirmaţiile iniţiale.

„Da – bani anonimi sunt folosiţi pentru astfel de lucruri, dar trebuie să fii prezent fizic pentru a realiza tranzacţia, ceea ce face plăţile anonime mai uşor de identificat”, a spus Bill Gates.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO