Business Internaţional

Bill Gates oferă 1 milion de dolari pentru reinventarea unui produs aflat "pe piaţă" de secole

Bill Gates oferă 1 milion de dolari pentru reinventarea unui produs aflat "pe piaţă" de secole
27.03.2013, 10:35 30795

Fundaţia Gates, deţinută de fondatorul Microsoft, Bill Gates, şi soţia sa Melinda, a anunţat că oferă finanţare de 100.000 de dolari pentru proiectul care va dezvolta următoarea generaţie de prezervative, scrie ComPost, un blog găzduit de Washington Post.

 

Linia de finanaţare se poate extinde până la 1 milion de dolari pentru "Următoarea Generaţie" de prezervative care vor depăşi actualele constrângeri de utilizare, cum ar fi senzaţie diminuată şi confuzie în instalare, notează blogul.

 

Pagina de comentarii a publicaţiei americane notează ironic una dintre cele mai importante cerinţe pentru accesarea liniei de finanţare: "fundaţia nu este interesată de finanţarea unor produse care se află deja pe piaţă".

 

Tot la capitolul ironie, ComPost observă că din categoria "Următoarea Generaţie" a experienţei de utilizare a făcut parte şi proiectul Windows Vista, un produs criticat vehement de piaţă pentru imperfecţiuni marcate de mesajul" Aţi efectuat o operaţiune ilegală şi trebuie să reporniţi sistemul. Doriţi să trimiteţi un raport cu această eroare producătorului?".

 

Numărul utilizatorilor de prezervative la nivel mondial se ridică la aproximativ 750 de milioane în fiecare an, în timp ce producţia totală însumează 15 miliarde de unităţi, conform Science World Report.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO