Business Internaţional

„Birourile fantomă”, soluţia ascunsă găsită de unele multinaţionale pentru crize cum ar fi epidemia de coronavirus sau atacurile teroriste

„Birourile fantomă”, soluţia ascunsă găsită de...

Autor: Ioana Matei

29.03.2020, 15:15 204

De la 9/11 la coronavirus, marile urgenţe necesită soluţii pe măsură, printre care şi mutarea în birouri ascunse, după cum reiese dintr-un articol amplu publicat de BBC.

„Birouri fantomă” este termenul cu care sunt descrise uneori clădiri din suburbiile Statelor Unite şi din locuri sigure care stau în standby - ani la rând. „Poţi să treci pe lângă una şi să nu îi dai niciun fel de atenţie. Sunt semnalizate puţin sau deloc. Poate au un gard înalt şi câteva camere de securitate. Dar înăuntru se află rânduri peste rânduri de birouri care aşteaptă să fie folosite în situaţia unui dezastru - un loc sigur în care să te adăposteşti dacă biroul obişnuit este inaccesibil sau chiar distrus”, scriu jurnaliştii de la BBC.

Atacuri teroriste, dezastre naturale sau chiar şi pandemii sunt câteva dintre situaţiile în care aceste birouri sunt folosite.

Potrivit BBC, ca răspuns al răspândirii noului coronavirus, companii, printre care şi bănci mari, implementează planuri de contingenţă care implică mutarea în astfel de spaţii.

Ideea din spatele accestor concepte este că dacă un virus afectează biroul principal al companiei, o parte din personal va trebui să muncească în continuare. Este alternativa muncii de acasă, care nu este posibilă pentru toţi angajaţii, inclusiv pentru cei care lucrează cu informaţii sensibile. Computere, telefoane şi software sunt prezente în multe dintre aceste locuri astfel că, atunci când angajaţii ajung aici,  pot să le folosească.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO