Business Internaţional

Biserica Catolică se adaptează secolului 21: Papa Francisc declară pedeapsa cu moartea ca fiind inadmisibilă, indiferent de faptă

Biserica Catolică se adaptează secolului 21: Papa...

Autor: Răzvan Botea

26.08.2018, 09:01 184

Papa Francisc a declarat pedeapsa cu moartea ca fiind inadmisibilă în orice condiţii, o schimbare definitivă în ceea ce priveşte învăţămintele catolice, scrie The New York Times.

Odinioară, Biserica Catolică a acceptat pedeapsa cu moartea ca fiind „singura cale practicabilă de a apăra vieţi omeneşti”, lucru ce a fost văzut de unii catolici ca fiind o portiţă pentru a susţine pedeapsa capitală.

Cu toate acestea, Papa Francisc a spus că execuţiile sunt inacceptabile în orice condiţii deoarece reprezintă „un atac la demnintatea umană”, a spus Vaticanul joi, adăugând că Biserica Catolică va acţiona cu determinare pentru a aboli pedeapsa capitală în lume.

Papa Francisc a făcut această modificare în cartea de căpătâi a doctrinei catolice, care este predată copiilor catolici din toată lumea şi este studiată de cele 1,2 miliarde de adepţi ai catolicismului. Abolirea pedepsei cu moartea a fost una dintre priorităţile principale ale papei, împreună cu protecţia mediului înconjurător şi grija faţă de refugiaţi şi imigranţi.

O mare majoritate a ţărilor din toată lumea, inclusiv aproape fiecare naţiune din Europa şi America Latină, regiuni care sunt casa populaţiei catolice, au abolit deja pedeapsa cu moartea.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO