Bitcoin a scăzut după ce au fost furate criptomonede în valoare de 31 de milioane de dolari

21 nov 2017 Autori: Anca Olteanu , Mediafax

Bitcoin a scăzut sub valoarea record atinsă zilele trecută, de 8.000 de dolari, la începutul şedinţei de tranzacţionare de marţi, după ce a fost anunţat că au fost furate criptomonede tether în valoare de 31 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

Compania care stă în spatele criptomonedei tether a anunţat, marţi, furtul. Tether este folosită de bitcoin pentru a facilita schimburile comerciale cu valute. Potrivit declaraţiei transmise, un atacator a furat token-urile Tether Treasury pe 19 noiembrie şi le-a trimis către o adresă bitcoin neautorizată. Compania a transmis că încearcă să prevină folosirea monedelor furate.

Bitcoin a scăzut cu 5,4% până la 7.798,73 dolari.

Tether, cu o capitalizare de 675 de milioane de dolari, este a 20-a cea mai valoroasă criptomonedă, potrivit Coinmarketcap.com.

Token-urile permit utilizatorilor să stocheze şi să transfere valute la nivel global, instantaneu. Compania din spatele tether susţine că token-urile sunt 100% acoperite de valutele oficiale, mult mai stabile decât criptomonedele.

Tether a devenit parte din ecosistemul bitcoin pentru că ajută schimburile valutare şi facilitează comerţul în raport cu dolarul, euro şi yenul, spune Arthur Hayes, director al BitMEX, companie specializată în criptomonede din Hong Kong.

 

 
Cuvinte cheie:
BITCOIN
, CRIPTOMONEDE
, FURT
, valoare
, scadere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide