Business Internaţional

Bitcoin ar putea atinge un maxim de 60.000 de dolari anul acesta, chiar înainte de a se prăbuşi până la 5.000 de dolari

Bitcoin ar putea atinge un maxim de 60.000 de dolari anul...

Autor: Alex Ciutacu

04.01.2018, 13:00 2135

Printre creşterile pe care le promite anul 2018, există şi una foarte volatilă, aceea a bitcoin-ului. Specialiştii speculează constant viitorul criptomonedelor, ceea ce determină fluctuaţii bruşte.

Un antreprenor din sectorul criptomonedelor, Julian Hosp spune că această creştere înregistrată de bitcoin nu este nici măcar aproape de sfârşit, potrivit CNBC.

„Eu cred că vom vedea bitcoin-ul atingând nivelul de 60.000 de dolari, dar mai cred şi că vom vedea bitcoin-ul, tot în acest an, atingând nivelul de 5.000 de dolari”, spune Hosp, co-fondator şi preşedinte al TenX, o firmă care încearcă să facă utilizarea criptomonedelor mai facilă pentru oameni.

„Întrebarea este de fapt, pe care dintre acestea două le va atinge prima dată?”, spune acesta.

Numeroşi specialişti şi câteva guverne au atenţionat cu privire la pericolul cu care se înfruntă oamenii atunci când vine vorba de investiţia în criptomonede, aceştia susţinând că există oricând posibilitatea ca acestea să se prăbuşească deoarece nu există nimic care să le garanteze valoarea.

Predicţia lui Hosp ar însemna ca bitcoin să crească cu încă 45.000 de dolari faţă de valoarea prezentă – sau un colaps de 10.000 de dolari pentru a atinge pragul minim.

Bitcoin-ul este unul dintre cele mai volatile asset-uri, mai multe guverne şi mai mulţi guvernatorui de bănci naţionale spunând că nu susţin investiţia în criptomonede.

De asemenea, Andreas Treichl, CEO-ul grupului austriac Erste, a declarat că nu şi-a susţinut copiii să investească în criptomonede.

Alte voci din piaţă susţin că bitcoin, ethereum şi celelalte sute de criptomonede existente ar putea să reprezinte bula care va genera următoarea criză financiară la nivel mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO