Business Internaţional

Bitcoin, minus 8% la sub 44.000 de dolari. Temerile generate de prăbuşirea gigantului chinez Evergrande încep să infecteze piaţa criptomonedelor. Declin de peste 10% pentru XRP şi Cardano

Potrivit datelor agregate de CoinDesk, în ultimele 24 de ore au fost tranzacţionaţi 1,14 miliarde de dolari în Bitcoin

Potrivit datelor agregate de CoinDesk, în ultimele 24 de ore au fost tranzacţionaţi 1,14 miliarde de dolari în Bitcoin

Autor: Eduard Ivanovici

20.09.2021, 15:14 1223

Bitcoinul şi alte criptomonede majore au scăzut luni în condiţiile în care  temerile provocate de problemele gigantului imobiliar chinez Evergrande Group au atins activele globale de toate formele şi dimensiunile, conform Barron's.

Cea mai valoroasă monedă digitală din lume a scăzut în ultimele 24 de ore cu 8,1% la 43.920 dolari. În ciuda declinului, Bitcoinul se află pe plus cu aproximativ 55% de la începutul anului.

Ethereum, a doua cea mai importantă criptomonedă, a suferit un declin de aproape 10%, ajungând la 3.050 dolari. XRP şi Cardano au scăzut cu 13,5% şi, respectiv, 12,3%.

Evergrande a raportat datorii de peste 300 de miliarde de dolari, în timp ce autorităţile chineze au avertizat băncile că firma nu va fi în stare să îşi respecte obligaţiile în acest sens. Duminică, Evergrande a declarat că a început să îşi ramburseze investitorii din divizia de wealth management cu produse imobiliare.

Carl Capolingua, analist în cadrul brokerului cu expunere pe crypto ThinkMarkets, spune că incertitudinile create de Evergrande şi declinul Hang Seng, indicele de referinţă al bursei din Hong Kong, încep să îşi facă simţită prezenţa în piaţa monedelor virtuale.

 

El adaugă că avântul pe termen lung al Bitcoinului este în continuare intact, pierzându-se între timp impulsul pe termen scurt. Analistul este de părere că investitorii ar trebui să evite piaţa până în momentul în care Bitcoinul va urca la 48.818 dolari sau va scădea la 42.582 dolari.

El Salvador a profitat de scăderile din ultimele ore şi a cumpărat încă 150 de Bitcoini, la un preţ cumulat de circa 6,9 milioane de dolari. Ţara din America Centrală deţine acum 700 de monede digitale, după ce a devenit recent prima naţiune din lume care a adoptat Bitcoinul ca mijloc oficial de plată, alături de dolarul american.

 

Totodată, preşedintele salvadorian Nayib Bukele a început să ofere sfaturi de tranzacţionare.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels