Business Internaţional

Bitcoin s-a prăbuşit cu 30% în această dimineaţă în SUA

Bitcoin s-a prăbuşit cu 30% în această dimineaţă...

Autor: Radu Racu

05.12.2013, 14:15 12590

Cotaţia monedei virtuale Bitcoin în raport cu dolarul american s-au prăbuşit cu 30% joi dimineaţă, de la 1.240 de dolari la 870 de dolari, după ce China a interzis cu câteva ore înainte băncilor de pe piaţa internă să accepte schimburi valutare cu moneda online, scrie Business Insider.

► Bitcoin: moneda invizibilă care a îmbogăţit internetul

Autorităţile de la Beijing au decretat că Bitcoin nu îndeplineşte condiţiile necesare pentru a fi considerată valută dar investitorii individuali pot tranzacţiona în continuare moneda virtuală pe propriul lor risc, conform Associated Press.

Prăbuşirea Bitcoin de joi vine la o zi dupăce fostul guvernator Fed Alan Greenspan a catalogat într-un interviu pentru Bloomberg aprecierea Bitcoin drept un "bubble".

Moneda Bitcoin este unul dintre cele mai volatile titluri disponibile în prezent pe pieţele financiare, care a generat câştiguri uriaşe pentru cei care au pariat iniţial pe aprecierea monedei dar şi pierderi masive, din cauza unor fluctuaţii ca cea de joi.

Guvernatorul Băncii Centrale a Olandei a fost citat recent spunând despre Bitcoin că a generat o febră similară crizei lalelelor din secolul 17, doar că atunci "măcar rămâneai cu un bulb de lalea, acum rişti să nu rămâi cu nimic".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO