Business Internaţional

Bitcoinul atinge pragul de 60.000 de dolari pentru prima dată din luna aprilie. SEC, autoritatea de supraveghere financiară din SUA, semnalează că ar putea aproba ETF-urile cu expunere pe criptomonede

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

15.10.2021, 16:04 936

Astăzi, Bitcoinul ajunsese pentru scurt timp la pragul de 60.000 de dolari, nivel pe care nu îl mai atinsese din luna aprilie, investitorii anticipând ca SEC (Securities and Exchange Commission – autoritatea de supraveghere financiară din SUA) să aprobe în câteva zile ETF-urile cu expunere pe monede digitale, potrivit Business Insider.

La ora 16:00, preţul unui Bitcoin era de 59.413 dolari, în creştere cu 3,17% în ultimele 24 de ore. Maximul atins în aprilie este de 64.895 de dolari, activul înregistrând un plus de 104% de la începutul anului.

Sentimentul general al pieţei pare să se îmbunătăţească , de vreme ce SEC intenţionează să aprobe săptămâna viitoare ETF-urile (exchange traded funds – fonduri tranzacţionate la bursă) cu expunere pe criptomonede.

Aşteptările au fost stimulate săptămâna trecută de decizia autorităţilor de a aproba ETF-ul Volt Equity. Fondul monitorizează companii cu expunere semnificativă pe Bitcoin sau care îşi generează majoritatea profitului prin activităţi asociate cu Bitcoinul, precum creditele, procesele de minare sau producţia echipamentelor de minare.

„Este un pas mic, însă unul foarte promiţător. În principiu, SEC-ul şi-a oferit acordul”, spune Will Hamilton, şeful diviziei de trading şi cercetare din cadrul firmei de asset management TCM Capital.

O actualizare directă a instituţiei ar fi contribuit între timp la evoluţiile de vineri. Ieri, pagina SEC dedicată educaţiei investitorilor a postat un link către un text din luna iunie, care avertiza cu privire la riscurile pe care le implică investiţiile în Bitcoin.

„Înainte să investiţi într-un fond care deţine contracte futures pe Bitcoin, asiguraţi-vă că înţelegeţi cu adevărat potenţialele riscuri şi beneficii”, reiese din text. Investitorii au interpretat postarea ca pe un semnal conform căruia autorităţile vor aproba respectivele tipuri de fonduri în cursul săptămânii viitoare.

Totodată, exchange-ul Coinbase a propus crearea unui organ special de reglementare pentru a oferi o soluţie în ceea ce priveşte lipsa de claritate şi control din piaţa crypto, compania fiind de părere că activele digitale ar trebui tratate diferit faţă de acţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO