Business Internaţional

BlackRock, cel mai mare fond de investiţii din lume: Brexitul este o problemă pentru fiecare companie din sectorul privat din lume

BlackRock, cel mai mare fond de investiţii din lume:...

Autor: Tibi Oprea

25.02.2019, 16:04 533

Larry Fink, director executiv în cadrul BlackRock, cel mai mare fond de investiţii din lume, a declarat că felul în care guvernul britanic gestionează ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a devenit o problemă pentru fiecare companie din sectorul privat din lume, potrivit Financial Times.

“Brexit reprezintă o problemă imediată, o problemă care astăzi chiar enervează fiecare organizaţie din lume din sectorul privat. Iresponsabilitatea actuală a Marii Britanii de a veni cu o rezoluţie pune din ce în ce mai multe organizaţii din sectorul privat în alertă”, a declarat Larry Fink.

Acesta a adăugat că BlackRock, care administrează active în valoare de peste 6.000 de miliarde de dolari, a cheltuit pentru pregătirile legate de Brexit “mai mulţi bani decât am visat vreodată că e nevoie”.

Planul pentru Brexit al Theresa May a fost respins în ianuarie de parlamentul britanic, urmând ca pe 12 martie Parlamentul să voteze din nou planul revizuit al acesteia. Însă negociatorii europeni au fost până acum reticenţi în a oferi detalii legate de schimbările necesare pentru ca May să obţină aprobarea înţelegerii.

Companii precum BlackRock, care au sediul în Marea Britanie se pregătesc de cel mai rău scenariu al unei ieşiri fără înţelegere prin relocarea angajaţilor şi a afacerilor în oraşe europene, la un cost deloc mic. Banca Barclays, de exemplu, a menţionat în cadrul rezultatelor financiare pentru 2018 faptul că a pus deoparte o sumă adiţională de 150 de milioane de lire sterline, dată fiind “incertitudinea economică anticipată din Marea Britanie”.

“Acesta nu este un rezultat bun pentru Marea Britanie, deoarece ne facem deja planuri mai mari pentru a muta diferite componente ale afacerii noastre pe continent sau în SUA… şi aud acest lucru de la fiecare organizaţie”, a mai declarat Fink.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO