Business Internaţional

Bloomberg: Ralph Hamers, CEO-ul ING, rămâne vulnerabil în faţa board-ului în urma problemelor legate de cazurile de spălare de bani la a şasea cea mai valoroasă bancă din Europa, iar analiştii se întreabă dacă board-ul îl va cruţa

Bloomberg: Ralph Hamers, CEO-ul ING, rămâne vulnerabil...

Autor: Alex Ciutacu

07.10.2018, 00:35 535

De când a preluat conducerea ING Groep în 2013, CEO-ul Ralph Hammers a încercat să transforme instituţia în cel mai digitalizat creditor din Europa. Motto-ul său: Fii tu elementul disruptiv înainte să fie un competitor de-al tău, potrivit Bloomberg.

Însă în ultimele săptămâni ING a trecut printr-o furtună care l-a lăsat pe Hamers vulnerabil în faţa board-ului gigantului olandez.

O serie de erori tehnologice înregistrate de divizia din Belgia şi un scandal legat de practicile anti-spălarea banilor au scos la iveală o serie de slăbiciuni în cadrul celei de-a şasea cea mai valoroasă bancă din Europa şi a atras atât atenţia clienţilor cât şi cea a organelor de reglementare.

Investitorii, frustraţi în urma scăderii de 27% înregistrate de acţiuni anul acesta, spun că Hamers este pus sub presiune să transforme aceste episoade în trecut.

„Oamenii au dubii acum şi Hamers este într-o poziţie vulnerabilă”, spune Jos Versteeg, analist care acoperă ING în cadrul InsingerGilissen, o bancă privată olandeză. „Dacă mai apare o altă greşeală va fi dificil pentru el să se apere. Însă Hamers este foarte devotat ING-ului şi eu nu cred că board-ul îl va sacrifica. Foarte puţini oamneni din ING vor ca el să plece”.

Ralph Hamers a condus ING România timp de zece ani, iar din actualul board al ING Groep face parte şi Mariana Gheorghe, fosta şefă a Petrom.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO