Business Internaţional

Boala de care suferă unul din zece români fără să ştie. „Este o problemă uriaşă, medical şi social”

Boala de care suferă unul din zece români fără să...
14.04.2016, 16:52 3958

Unul din zece români suferă de diabet zaharat, iar cei mai mulţi dintre ei duc boala pe picioare fără ştie şi sunt expuşi unui pericol, în unele cazuri, mortal. „Văd câte 20 de cazuri terminale în fiecare săptămână, aşa că e greu să spun care e cel mai grav. Diabetul zaharat este o problemă uriaşă şi din punct de vedere medical, dar şi din punct de vedere social”, susţine într-un interviu acordat Mediafax, profesorul universitar doctor Cristian Serafinceanu.

"Diabetul zaharat afectează 11,6% din populaţia adultă a României, adică 1,8 milioane de oameni", a declarat doctorul Cristian Serafinceanu, care este şi preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Diabetul este o boala cu simptome metabolice, care afectează echilibrul chimic al metabolismului pacientului, iar "principala cauză este obezitatea, în special obezitatea abdominală", a explicat doctorul Serafinceanu. "Simptomele includ poliuria (cantitate foarte mare de urină), nevoia de a consuma foarte multă apă, scăderea rapidă în greutate, pierderea masei musculare şi în timp se poate ajunge la comă diabetică, deshidratare intensă şi o respiraţie de tip special" a mai declarat Serafinceanu pentru MEDIAFAX.

Citiţi continuarea pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO