Business Internaţional

Boeing cumpără furnizorul de piese de avion KLX. Valoarea tranzacţiei este de 4,25 miliarde de dolari

Boeing cumpără furnizorul de piese de avion KLX....

Autor: Alexandra Cepăreanu

06.05.2018, 08:00 454

Boeing Co. achiziţionează KLX Inc. pentru 4,25 miliarde de dolari într-o tranzacţie care include datorii nete de 1 miliard de dolari. Cel mai mare producător de avioane din lume, susţine o nouă divizie cu creştere rapidă, care oferă întreţinere, piese de schimb şi alte servicii pentru companiile aeriene, relatează Bloomberg Technology.

Producătorul de aeronave va plăti 63 dolari per acţiune pentru achiziţia care include Grupul Aerospace Solutions Group al KLX, iar afacerea este condiţionată de divizia şi separarea grupului de serviciile energetice KLX, a anunţat Boeing într-o declaraţie.

Vânzarea, de asemenea aprobată de autorităţile de reglementare şi de acţionarii KLX, se aşteaptă să se încheie până în trimestrul al treilea al acestui an.

Tranzacţia este cea mai mare mişcare de până acum de când Dennis Muilenburg este directorul executiv al companiei. El a căutat achiziţii care să depăşească triplul vânzărilor la serviciile Boeing, adică să ajungă la 50 de miliarde de dolari în decurs de un deceniu.

Boeing a purtat discuţii preliminare cu producătorul de piese Woodward Inc., potrivit rapoartelor media din februarie, şi este adânc în discuţii pentru a forma o societate mixtă care să îi dea controlul asupra diviziei comerciale ale Embraer SA.

KLX va deveni parte a companiei Boeing Global Services şi va fi pe deplin integrat cu filiala de planificare a pieselor Aviall, cu o economie anuală estimată de 70 de milioane de dolari până în 2021, potrivit declaraţiei.

Nu există nicio schimbare în strategia Boeing 2018 de orientare sau de implementare a capitalului şi se angajează să returneze întregul flux de numerar către acţionari, a afirmat compania din Chicago.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO