Business Internaţional

Boeing modifică aeronava 737 pentru a transporta mai mulţi pasageri

Boeing modifică aeronava 737 pentru a transporta mai...

Autor: Anca Dumitrescu

14.07.2014, 15:33 624

Avionul modificat, care va fi bazat pe modelul 737 Max 8, dotat cu motor nou, va transporta până la 200 de persoane, din 2017, a declarat Ray Conner, director general la divizia de aeronave comerciale a Boeing.

Airbus şi Boeing vor extinderea capacităţii de transport a avioanelor cu o singură punte, în condiţiile în care clienţi precum Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, vor să micşoreze costurile pe pasager.

Compania Airbus a anunţat deja că vrea să crească numărul de locuri ale aeronavei A320neo cu 9, la 189, acelaşi avut de Ryanair în flota de avioane Boeing 737-800.

"Când operezi pe segmentul low-cost întotdeauna cauţi un avantaj concurenţial", a declarat John Wojick, directorul de vânzări al Boeing.

Modelul modificat 737, care va avea acelaşi fuselaj cu avionul Max8, va fi destinat operatorilor ultra low-cost, care vor un număr mare de scaune pentru cursele pe distanţe scurte, pentru care cererea depăşeşte capacitatea, a arătat Wojick.

Boeing va reduce distanţa dintre scaune şi va adauga o uşă suplimentară în spatele aripii la acest model, care va avea şi o eficienţă operaţională îmbunătăţită cu 6%.

Conner nu anticipează ca acest model să afecteze vânzările avionului 737 Max 9, proiectat să zboare pe curse mai lungi şi să transporte circa 192 de persoane.

Şi Airbus intenţionează să mărească numărul de locuri la avioanele A321neo, cu 20, astfel încât cea mai mare aeronavă cu o singură punte a companiei să poată transporta până la 240 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO