Business Internaţional

Bogaţii Franţei se îmbogăţesc mai rapid decât bogaţii oricărei alte ţări

Acţiunile companiei LVMH, deţinută de Bernard Arnault, au crescut cu 45% în acest an

Acţiunile companiei LVMH, deţinută de Bernard Arnault, au crescut cu 45% în acest an

Autor: Catalina Apostoiu

01.07.2019, 21:55 1640

Prima jumătate a acestui an a adus proteste civile continue în Franţa, mulţimile de demonstranţi cerând salarii şi pensii mai mari pe fondul inegalităţii în creştere a avuţiilor. Pentru cei mai bogaţi cetăţeni ai acestei ţări însă primele şase luni au fost pline de noroc, scrie Bloomberg.

Cele 14 persoane incluse în indicele Bloomberg al miliardarilor, ce cuprinde 500 de membri, au adăugat 78 miliarde de dolari avuţiei lor nete combinate din 31 decembrie, reprezentând o creştere de 35%. Creşterea reprezintă mai mult de dublul ritmului îmbogăţirii celor mai bogaţi chinezi, de 17%, şi celor mai bogaţi americani, de 15%.

În Asia, bogaţii thailandezi s-au îmbogăţit cu un ritm de 33%, urmaţi de singaporezi cu 31%. În Japonia, ritmul îmbogăţirii celor mai bogaţi a fost de 24%.

Titanii luxului Bernard Arnault şi François Pinault şi moştenitoarea imperiului L’Oreal Françoise Bettencourt Meyers au ţinut capul de afiş în Franţa, adăugându-şi în total 53 de miliarde de dolari averilor. 

Cererea de articole de lux din China s-a dovedit rezistentă în pofida nesiguranţei generate de disputa comercială a ţării cu SUA. Acţiunile companiei LVMH a lui Arnault au crescut cu 45% în acest an, a doua cea mai bună performanţă din indicele bursier francez CAC 40. Graţie creşterii, Arnault s-a alăturat lui Jeff Bezos şi Bill Gates ca singurele persoane cu averi persoanel de cel puţin 100 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO