Business Internaţional

Boicot social media: cluburile din Premier League se alătură unei mişcări de combatere a abuzurilor

Boicot social media: cluburile din Premier League se alătură unei mişcări de combatere a abuzurilor

Autor: Dorin Oancea

25.04.2021, 11:02 45

Cluburile din Premier League, English Football League şi Women's Super League se vor alătura unui boicot de patru zile al platformelor de socializare, în efortul de a combate abuzul şi discriminarea, relatează BBC.

Boicotul va începe pe 30 aprilie.

The Football Association, precum şi organismele ligii şi alte organizaţii, inclusiv organizaţia caritabilă anti-discriminare Kick it Out, vor fi, de asemenea, implicate.

„Acest boicot înseamnă supărarea noastră colectivă”, a spus preşedintele Kick it Out, Sanjay Bhandari. „Social media este acum, din păcate, o navă obişnuită pentru abuzuri toxice”...Avem nevoie de companii de social media care să facă din platformele lor un mediu ostil pentru troli, mai degrabă decât pentru familia fotbalului.”

David McGoldrick, de la Sheffield United, care a fost ţinta unor abuzuri rasiale anul trecut, a salutat această mişcare, spunând: "Este timpul. S-a întâmplat multor jucători. Ceva trebuie să se întâmple, este prea uşor să fii abuzat rasial acolo".

Atacantul din Brighton Neal Maupay a fost, de asemenea, subiectul abuzului online şi a declarat pentru Sky Sports că boicotul este o mişcare „foarte bună”.

Mişcarea va avea loc la trei săptămâni după ce Swansea City şi-a închis conturile de pe reţelele sociale timp de o săptămână, pentru a se opune abuzurilor, după ce un număr de jucători au fost vizaţi.

Rivalii din campionat Birmingham City şi campionii Rangers au urmat Swansea.

O declaraţie comună din partea organelor de conducere ale fotbalului englez a afirmat că boicotul este o modalitate „de a sublinia că social media trebuie să facă mai mult pentru a eradica ura online”, în timp ce „subliniază importanţa educării oamenilor”.

„Acţiunea de boicotare a fotbalului nu va eradica flagelul abuzului discriminatoriu online, dar va demonstra că jocul este dispus să ia măsuri voluntare şi proactive în această luptă continuă”, mai arată declaraţia.

AFACERI DE LA ZERO