Business Internaţional

Boris Johnson a respins cererea lui Sturgeon privind un nou referendum pe tema independenţei Scoţiei

Boris Johnson a respins cererea lui Sturgeon privind un...

Autor: Mircea Olteanu

14.01.2020, 14:17 100

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat marţi că a respins cererea prim-ministrului de la Edinburgh, Nicola Sturgeon, privind organizarea unui nou plebiscit pe tema independenţei Scoţiei, relatează site-ul cotidianului Evening Standard.

Sturgeon a solicitat Londrei să aprobe organizarea unui nou plebiscit, însă Boris Johnson a răspuns, potrivit unei scrisori oficiale, că "nu poate fi de acord cu vreo cerere de transfer de putere care să conducă la referendumuri independente suplimentare".

Făcând referire la precedentul referendum de secesiune, care a avut loc în 2014, liderul de la Londra a afirmat că "oamenii din Scoţia au votat decisiv pentru promisiunea de a menţine unită Marea Britanie".

Sturgeon a mai spus că, "înainte de sfârşitul acestei luni", Guvernul scoţian va prezenta un răspuns şi va decide ce măsurile ulterioare va adopta.

Conservatorii "sunt îngroziţi de dreptul de a alege al Scoţiei - pentru că ştiu că atunci când vom avea de ales, vom alege independenţa".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO