Business Internaţional

Boris Johnson o sprijină pe Andrea Leadsom la funcţia de premier al Marii Britanii

Boris Johnson o sprijină pe Andrea Leadsom la funcţia...

Autor: Mircea Olteanu

05.07.2016, 10:12 640

"Andrea Leadsom oferă iuţeala, hotărârea şi determinarea, ce sunt esenţiale pentru următorul lider al acestei ţări", a afirmat Johnson într-un comunicat.

"Este specializată în chestiunea UE (...) şi va fi, prin urmare, bine plasată pentru a contribui la crearea unei viitor post-Brexit măreţ pentru Marea Britanie şi Europa", a mai spus liderul conservator.

În perioada referendumului, Andrea Leadsom s-a implicat activ în campania favorabilă părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie.

Boris Johnson era considerat ca având şanse foarte mari să-l înlocuiască pe David Cameron la şefia Partidului Conservator şi implicit la funcţia de premier al Marii Britanii, însă, după referendum, pe fondul polemicilor, Boris Johnson a devenit din ce în ce mai contestat, iar în aceste circumstanţe a anunţat că nu va candida.

Pe lângă Andrea Leadsom, pentru conducerea Partidului Conservator şi postul de premier al Marii Britanii mai candidează Theresa May, Liam Fox, Stephen Crabb şi Michael Gove.

O prima rundă de vot în cadrul grupului parlamentar conservator ar urma să aibă loc marţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO