Business Internaţional

Brazilia nu mai afişează datele totale privind pandemia de COVID-19. Informaţiile au fost şterse

Brazilia nu mai afişează datele totale privind pandemia...

Autor: Gabriel Negreanu

07.06.2020, 09:41 231

Brazilia a şters datele publice despre epidemia de COVID-19 după a patra zi consecutivă cu număr record de cazuri, relatează Reuters.

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a şters datele de pe site-ul unde era documentată pandemia pentru fiecare stat şi municipalitate. Ministerul a spus că nu va mai oferi numărul total de cazuri care depăşise 672.000 fiind cel mai mare număr din lume exceptând SUA. Numărul deceselor îl depăşise pe cel din Italia fiind situat înainte de drastica decizie la aproape 36.000.

„Datele cumulate nu reflectă momentul în care ţara se află”, a spus Bolsonaro pe Twitter citând o notă de la minister.

Bolsoaro s-a remarcat prin subestimare pandemiei. El a înlocuit specialiştii medicali cu personal militar în Ministerul Sănătăţii şi s-a opus vehement unei politici de carantină pentru oprirea răspândirii virusului.

Un motiv clar nu a fost oferit pentru ştergerea datelor de pe site-ul covid.saude.gov.br care a fost o resursă importantă în urmărirea pandemiei. Site-ul a fost oprit şi repornit sâmbătă doar cu date limitate privind evoluţia din ultimele 24 de ore.

Brazilia a avut cel mai mare număr de cazuri şi decese în 24 de ore din lume pentru patru zile consecutiv.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO