Business Internaţional

BREAKING. O bombă a explodat în Irlanda de Nord, în apropierea frontierei cu Irlanda

BREAKING. O bombă a explodat în Irlanda de Nord, în...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

19.08.2019, 16:32 2082

O bombă a explodat, luni, în zona frontierei dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, anunţă autorităţile, precizând că au fost vizaţi agenţi de poliţie, dar nu s-au înregistrat victime, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Explozia s-a produs în apropierea unui drum, în districtul nord-irlandez Fermanagh, în apropierea frontierei cu Irlanda.

"Investigaţia este la început, dar sunt ferm convins că a fost o tentativă deliberată de a atrage agenţi de poliţie în zonă pentru a-i ucide", a declarat Stephen Martin, un oficial din cadrul Poliţiei nord-irlandeze.

Autorităţile primiseră informaţii despre instalarea unui dispozitiv exploziv în zonă, iar explozia s-a produs cu puţin timp înainte de sosirea echipelor de intervenţie.

Autorităţile se tem că atacurile se vor multiplica dacă vor fi reintroduse controale vamale după eventuala ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO