Business Internaţional

BREAKING: Putin declară război multinaţionalelor care pleacă din Rusia şi face primii paşi către naţionalizarea activelor firmelor din statele ”neprietenoase”

BREAKING: Putin declară război multinaţionalelor care...

Autor: Alex Ciutacu

09.03.2022, 20:53 8409

Rusia Unită, partidul aflat la putere în Rusia, a anunţat miercuri că guvernul a început să facă primii paşi înspre naţionalizarea activelor firmelor străine care au ales să părăsească ţara în contextul sancţiunilor impuse ca răspuns la invazia lui Vladimir Putin din Ucraina, potrivit Reuters.

Partidul Rusia Unită a explicat într-un mesaj oficial transmis prin intermediul aplicaţiei Telegram că o comisie guvernamentală lucrează la o lege prin care firmele controlate în proporţie de peste 25% de acţionari din „state neprietenoase” vor fi puse sub administrare externă.

Ruşii vor să îşi justifice acţiunile susţinând că „astfel vom preveni falimente şi pierderi de locuri de muncă”.

Modul în care companiile multinaţionale s-au aliat în efortul de a-l izola economic pe Vladimir Putin diferă de la o firmă la alta. Spre exemplu, producătorul auto american Ford închide temporar fabricile din Rusia, în timp ce compania britanică de energie BP a promis că va ieşi integral din ţară.

Partidul Rusia Unită a transmis că, în conformitate cu legea propusă, companiile care au ales să iasă din Rusia pot refuza punerea sub administrare externă dacă îşi reiau activitatea sau îşi vând acţiunile în termen de cinci zile, condiţia fiind ca businessul şi angajaţii să rămână în funcţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO