Business Internaţional

Brexit: sectorul britanic al construcţiilor ar putea pierde 175.000 de muncitori UE

Brexit: sectorul britanic al construcţiilor ar putea...

Autor: Catalina Apostoiu

16.03.2017, 00:00 686

Proiecte cheie din sectorul construcţiilor ar putea fi ameninţate dacă Marea Britanie nu-şi va păstra accesul la piaţa unică europeană după Brexit, avertizează Royal Institution of Chartered Surveyors (Rics), potrivit The Guardian.

Industria britanică a construcţiilor ar putea pierde peste 175.000 de muncitori UE, sau 8% din forţa de muncă a sectorului, dacă ţara nu-şi va păstra accesul la piaţa unică după Brexit, iar un astfel de rezultat ar pune în pericol proiecte cheie din domeniul infrastructurii şi construcţiilor într-o perioadă când acestea sunt supuse şi altor presiuni, incluzând modificările de taxe incluse în bugetul adoptat recent, avertizează Rics.

Ultimul său studiu privitor la industrie relevă faptul că pentru 30% din campaniile din construcţii angajarea de muncitori din afara Marii Britanii este importantă pentru succesul lor în afaceri. Guvernul fie va trebui să asigure acces în continuare la piaţa unică, fie să adopte planuri alternative pentru ca firmele să poată angaja cu uşurinţă muncitori non-UE, arată Rics.

Date guvernamentale recente arată că sectorul a avut un început modest de an, producţia din ianuarie scăzând cu 0,4% lunar. Între timp, comenzile noi pentru ultimele trei luni ale anului trecut au înregistrat o scădere trimestrială de 2,8%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO