Business Internaţional

Britanicii au gestionat cu succes redeschiderea şcolilor în plină pandemie: Autorităţile raportează un număr redus de cazuri de infectări

Britanicii au gestionat cu succes redeschiderea şcolilor...

Autor: Otilia Serescu

24.08.2020, 11:15 119

Autorităţile din Marea Britanie raportează „un număr redus de cazuri” de COVID-19, după redeschiderea şcolilor. Conform unui studiu al Public Health England (PHE), citat de Guvernul britanic, au fost identificate 67 de cazuri individuale în şcolile din Anglia.

Focarele de coronavirus şi infecţiile din şcolile britanice sunt rare, arată un studiu realizat de PHE, publicat pe pagina oficială a Guvernului britanic..

„Doar 67 de cazuri individuale şi 30 de focare (definite drept cel puţin două cazuri - n.red.) au fost depistate în rândul studenţilor şi personalului, după ce şcolile s-au redeschis în luna iunie. Doar 0,01% din unităţile preşcolare şi şcolile primare au avut un focar. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 25.470 de cazuri în Anglia în ansamblu”, conform comunicatului menţionat.

PHE a mai stabilit şi că transmiterea comunitară a determinat răspândirea în şcoli.

Copiii care s-au infectat cu noul coronavirus au luat, cel mai probabil, boala de la unul dintre părinţi, mai arată studiul menţionat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO