Business Internaţional

Britanicii nu mai suportă euro: premiu de 250.000 de lire sterline pentru o soluţie de ieşire din zona euro

Britanicii nu mai suportă euro: premiu de 250.000 de lire sterline pentru o soluţie de ieşire din zona euro

Foto Shutterstock

27.10.2011, 00:04 561

Simon Wolfson, un om de afaceri britanic şi membru al Camerei Lor­zilor din parlamentul Marii Britanii, oferă un premiu de 250.000 de lire sterline (286.000 de euro) celui care va găsi o soluţie elegantă de ieşire din zona euro pentru mai multe ţări, scrie Les Echos.

"De un asemenea premiu ar putea fi interesaţi până şi economiştii eurofili: doar Premiul Nobel mai oferă o recompensă în bani atât de importantă", scrie publicaţia franceză.

Concurenţii ar trebui să răs­pundă cel puţin la patru întrebări: cum putem să ne asigurăm că noile monede naţionale vor fi stabile? Care este domeniul lor de acoperire? În ce monedă va trebui plătită datoria suverană a unei ţări care a făcut parte din zona euro? Şi ce se va întâmpla cu datoriile persoanelor particulare?

Competiţia The Wolfson Econo­mics Prize este deschisă tuturor persoanelor, indiferent de naţionali­tate, aceasta fiind desfăşurată de organi­zaţia nonguvernamentală Po­licy Exchange.

Concursul vine pe fondul scepti­cismului tot mai ridicat al Partidului Conservator din Marea Britanie cu privire la moneda europeană, o comisie parlamentară cerând chiar un referendum prin care britanicii să fie întrebaţi despre ieşirea din Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO