Business Internaţional

Britanicii revin la sentimente mai bune. “Zona euro nu se va sparge”, spune premierul Cameron

Britanicii revin la sentimente mai bune. “Zona euro nu se va sparge”, spune premierul Cameron

David Cameron, premierul Marii Britanii

Autor: Alexandru Matei

09.01.2012, 16:25 209

Zona euro nu se va sparge, dar liderii politici trebuie să ia decizii decisive pentru a rezolva criza datoriilor, a declarat primul-ministru britanic David Cameron, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Întrebat dacă crede că zona euro va rămâne în actuala formă, Cameron a spus că "cel mai probabil va rămâne, dar este nevoie de paşi decisivi" pentru a trece peste criza datoriilor suverane.

Acesţi paşi includ atât măsuri pe termen scurt care să oprească efectul de contagiune în Europa şi o înţelegere mult mai fermă pentru Grecia, a mai spus Cameron.

"Pe termen lung trebuie rezolvată problema diferenţei de competitivitate dintre Germania pe deoparte şi mare parte din ţările din sudul Europei de cealaltă".

Între Marea Britanie şi ţările din zona euro, în special Franţa, au apărut tensiuni după ce Cameron s-a opus la summit-ul european din 9 decembrie modificării tratatelor europene pentru a îmbunătăţi disciplina fiscală, ceea ce a dus la crearea unui pact fiscal la care au aderat toate ţările UE mai puţin Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO