Business Internaţional

British Airways anunta un program de criza mai dur

05.07.2009, 18:13 16

British Airways, cea de-a treia companie aeriana europeana ca marime, va merge mai departe cu procesul de restructurare, motivat de scaderea cererii pentru transportul aerian, scrie Bloomberg.

Transportatorul va reduce mai mult capacitatea de zbor a flotei, marind astfel numarul avioanelor care vor ramane la sol, si va intarzia totodata livrarea de noi avioane superjumbo, in conditiile in care nu exista semne de imbunatatire a situatiei pentru companiile aeriene.

British Airways va reduce cu 3,5% numarul de locuri disponibile la zborurile ce au loc in cadrul programului de vara, care se desfasoara din aprilie pana in octombrie. Initial compania planificase o scadere de 2,5%, insa conditiile economice au motivat o modificare in sens negativ a acestei valori. Pentru programul de iarna se vor opera reduceri chiar mai mari ale capacitatii de zbor, de 5%, in crestere fata de informatiile initiale de 4%, potrivit companiei aeriene cu sediul la Londra.

Transportatorul va intarzia livrarile de aeronave cu punte dubla pentru pasageri Airbus A 380 si va mentine la sol anul viitor avioanele Boeing 757 pentru a reduce cheltuielile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO