Business Internaţional

British Airways îşi propune să reia majoritatea zborurilor de pe cele mai mari aeroporturi britanice după eşecul din IT

British Airways îşi propune să reia majoritatea...

Autor: Corina Zamfir

28.05.2017, 08:45 475

Reprezentanţii companiei aeriene British Airways susţin că intenţionează să ruleze un program "aproape normal" la Gatwick, dar şi să reia "majoritatea serviciilor" de la Heathrow, duminică, după ce un eşec major al sistemului informatic al companiei a dus la anularea tuturor zborurilor de pe cele două aeroporturi, scrie BBC News.

Probleme serioase din sistemul IT al British Airways le-au dat bătăi de cap miilor de pasageri care şi-au întrerupt planurile de călătorie de sâmbătă.

Pasagerii au descris scenele de pe aeroporturi ca fiind "haotice", iar unii dintre ei au criticat compania aeriană pentru lipsa de informaţii.

British Airways şi-a cerut scuze şi a spus că va restituii banii clienţilor.

Compania a sfătuit clienţii să continue să verifice starea zborului lor pe site-ul www.ba.com înainte de a pleca spre aeroport.

Reprezentanţii British Airways au declarat că nu există dovezi că problemele din sistemul informatic au fost rezultatul unui atac cibernetic.

Alex Cruz, directorul executiv al companiei, susţine că probabil "cauza principală a fost o problemă de alimentare cu energie electrică".

Alte companii aeriene care zboară în şi din cele două aeroporturi nu au fost afectate.

Eroarea IT a afectat sistemele de check-in şi operare, inclusiv liniile telefonice pentru serviciile cu clienţi.

Reprezentanţii British Airways au spus că, deşi unele dintre sistemele sale informatice şi-au revenit la normal, "vor exista unele întreruperi bruşte în programele noastre, deoarece aeronavele şi echipajele nu sunt în poziţiile corecte în întreaga lume”.

"Repoziţionăm câteva aeronave în timpul nopţii, pentru a ne permite să operăm cât mai mult din programul nostru pe parcursul întregii zile de duminică."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO