Business Internaţional

Bruno Le Maire, ministrul Economiei din Franţa: Ne vom confrunta cu cea mai gravă recesiune din perioada postbelică, din cauza restricţiilor antiepidemice

Bruno Le Maire, ministrul Economiei din Franţa: Ne vom...

Autor: Mihai Draghici

06.04.2020, 15:19 768

Franţa se va confrunta anul acesta cu cea mai gravă recesiune economică de după al II-lea Război Mondial, din cauza restricţiilor antiepidemice, anunţă ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire.

Economia Franţei va avea în 2020 cea mai gravă recesiune de după încheierea celui de-al II-lea Război Mondial, în contextul restricţiilor antiepidemice, a declarat luni Bruno Le Maire, ministrul Economiei, în cursul unei audieri în Senat.

"Cele mai scăzute cifre ale creşterii economice de după 1945 au fost în Franţa de minus 2,2%, în 2009, după marea criză financiară din 2008". Anul acesta, "vom fi, aparent, mult sub minus 2,2%", a declarat Bruno Le Maire.

Adminisraţia Emmanuel Macron a instituit restricţii dure privind deplasările, în contextul epidemiei de coronavirus, afectând grav activităţile economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO