Business Internaţional

Bucureştiul începe preşedinţia Consiliului Uniunii Europene cu un val de critici: Un vicepreşedinte al Comisiei Europene critică dur situaţia statului de drept din România

Bucureştiul începe preşedinţia Consiliului Uniunii...

Autor: Mihai Draghici

09.01.2019, 15:22 91

Uniunea Europeană se confruntă cu o serie de provocări, printre care se numără problemele privind statul de drept în România, Ungaria şi Polonia, a afirmat miercuri Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar pentru Creştere economică, Locuri de muncă, Investiţii şi Concurenţă.

După prima şedinţă a Comisiei Europene desfăşurată anul acesta, Jyrki Katainen a afirmat că Uniunea Europeană se confruntă cu o serie de provocări şi probleme.

Katainen a menţinat în primul rând cazul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), programată pe 29 martie.

"Dar sunt şi evoluţiile privind statul de drept în Polonia şi Ungaria, din nefericire acum şi în România", a precizat Jyrki Katainen, citat de agenţia de presă austriacă APA şi de site-ul de ştiri TT.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO