Business Internaţional

Budapesta a primit titlul de cel mai bun oraş pentru mediul de business din Europa emergentă. La ce categorie excelează Bucureştiul

Budapesta a primit titlul de cel mai bun oraş pentru...

Autor: Eduard Ivanovici

28.06.2020, 00:00 1410

Budapesta a fost numit cel mai bun oraş pentru mediul de business din Europa emergentă în cadrul premiilor decernate de publicaţia Emerging Europe.

Dintr-un total de 75 de oraşe cu o populaţie de peste 200.000 locuitori, evaluate de 70 de experţi locali şi investitori străini, capitala Ungariei a reuşit să ocupe prima poziţie.

„Budapesta este un oraş magnific cu un ecosistem grozav pentru mediul de afaceri şi o istorie lungă de idei inovative”, spune Andrew Wrobel, cofondator al Emerging Europe.

Oraşul a câştigat două din cele opt categorii luate în calcul de experţi: brandul şi suportul autorităţilor locale. Celelalte categorii au fost câştigate de Tbilisi (potenţial economic), Łódź (climat de afaceri), Bucureşti (pol de talente), Sofia şi Tallinn (dezvoltarea sistemelor „smart city”), Varşovia (infrastructură şi conectivitate) şi Praga (calitatea vieţii).

Capitala Cehiei a obţinut locul secund, depăşind astfel Varşovia – câştigătorul de anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO