Business Internaţional

Buffett: Cutremurul din Japonia, un "eveniment extraordinar" care creează o oportunitate de cumpărare

Buffett: Cutremurul din Japonia, un eveniment extraordinar care creează o oportunitate de cumpărare

Autor: Adrian Voicu

21.03.2011, 09:56 58

Miliardarul american Warren Buffett consideră că cutremuruldevastator din Japonia reprezint un eveniment extraordinar cecreează oportunităţi de cumpărare a acţiunilor companiilorjaponeze, scrie Reuters.

A treia economie din lume, Japonia se confruntă în prezent cudepăşirea crizei de la centrala nucleară din Fukushima şi cu ocreştere a yenului ce a putut fi ţinută sub control doar cu ointervenţie concertată a G7.

"Va fi nevoie de ceva timp pentru reconstrucţie, dar nu vaschimba viitorul economic al Japoniei", a declarat Buffett luni,într-o vizită la o fabrică sud-coreeană condusă de o companiedeţinută de unul dintre fondurile sale de investiţii".

"Dacă aş fi deţinut acţiuni japoneze, cu siguranţă nu le-aşvinde".

"Frecvent, ceva din cer precum acesta, un eveniment extraordinarcrează în mod real o oportunitate de cumpărare. Am văzut astaîntâmplându-se în Statele Unite, am văzut întâmplându-se înîntreaga lume. Nu cred că Japonia va fi o exceptţie", a declaratinvestitorul în vârstă de 80 de ani supranumit "oracolul de laOmaha", pentru strategiile sale investiţionale care s-au dovedit desucces.

Indicele bursier japonez Nikkei a avansat vineri cu 2,7%,încurajat de susţinerea venită din partea G7, recuperând astfel oparte din căderea de 10 procente provocată de cutremurul devineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO