Business Internaţional

Buffett: Cutremurul din Japonia, un "eveniment extraordinar" care creează o oportunitate de cumpărare

Buffett: Cutremurul din Japonia, un "eveniment extraordinar" care creează o oportunitate de cumpărare

Autor: Adrian Voicu

21.03.2011, 09:56 56

Miliardarul american Warren Buffett consideră că cutremuruldevastator din Japonia reprezint un eveniment extraordinar cecreează oportunităţi de cumpărare a acţiunilor companiilorjaponeze, scrie Reuters.

A treia economie din lume, Japonia se confruntă în prezent cudepăşirea crizei de la centrala nucleară din Fukushima şi cu ocreştere a yenului ce a putut fi ţinută sub control doar cu ointervenţie concertată a G7.

"Va fi nevoie de ceva timp pentru reconstrucţie, dar nu vaschimba viitorul economic al Japoniei", a declarat Buffett luni,într-o vizită la o fabrică sud-coreeană condusă de o companiedeţinută de unul dintre fondurile sale de investiţii".

"Dacă aş fi deţinut acţiuni japoneze, cu siguranţă nu le-aşvinde".

"Frecvent, ceva din cer precum acesta, un eveniment extraordinarcrează în mod real o oportunitate de cumpărare. Am văzut astaîntâmplându-se în Statele Unite, am văzut întâmplându-se înîntreaga lume. Nu cred că Japonia va fi o exceptţie", a declaratinvestitorul în vârstă de 80 de ani supranumit "oracolul de laOmaha", pentru strategiile sale investiţionale care s-au dovedit desucces.

Indicele bursier japonez Nikkei a avansat vineri cu 2,7%,încurajat de susţinerea venită din partea G7, recuperând astfel oparte din căderea de 10 procente provocată de cutremurul devineri.

AFACERI DE LA ZERO