Business Internaţional

Buffett face presiuni asupra Coca-Cola să reducă salariile executivilor

Buffett face presiuni asupra Coca-Cola să reducă...

Autor: Luciana Georgescu

03.05.2014, 18:11 799

Compania Coca-Cola este pe punctul de a-şi revizui modalitatea de recompensare a directorilor executivi, înainte ca aceasta să fie pusă în practică în 2015, ca urmare a presiunilor venite din partea lui Warren Buffett, scrie Reuters.

Buffett, preşedintele şi CEO-ul firmei Berkshire Hathaway, a purtat 3 conversaţii telefonice cu directorul executiv al gigantului Coca-Cola, Muhtar Kent, potrivit unor surse citate de The Journal.

La sfârşitul lunii februarie, Berkshire deţinea 400 de milioane de acţiuni la Coca-Cola, puţin peste 9% din total.

Buffett a declarat într-un interviu acordat pentru CNBC că ar fi dorit să voteze împotriva pachetului salarial propus, însă nu a vrut să conteste deciziile adoptate de managementul celei mai mari companii producătoare de băuturi răcoritoare din lume. 

Presiunile venite din partea miliardarului, se adaugă celor semnalate de majoritatea criticilor. Investitorul David Winters consideră că măsura propusă va diminua participaţiile deţinute de acţionarii actuali.

Coca-Cola a anunţat săptămâna trecută că 83% dintre acţionari au votat pentru modalitatea de recompensare propusă. “Pentru moment nu va exista niciun fel de schimbare”, a declarat Petro Kacur, purtătorul de cuvânt al companiei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO