Business Internaţional

Buffett: "Ideea că bitcoin are vreo valoare este doar o glumă"

Buffett: "Ideea că bitcoin are vreo valoare este doar o...

Autor: Anca Dumitrescu

14.03.2014, 16:45 1067

Buffett a abordat în timpul interviului subiecte de la bitcoin la Ucraina şi până la turneul de baschet NCAA din Statele Unite.

În opinia "oracolului din Omaha", aşa cum este supranumit Buffett, acţiunile şi dividendele vor continua să crească, iar economia americană va continua să aibă o evoluţie pozitivă în 2014, chiar dacă ritmul va fi lent.

Buffet a avertizat în privinţa vânzării precipitate de acţiuni, din cauza tensiunilor politice din Ucraina şi a temerilor provocate de încetinirea creşterii economice în China.

În privinţa bitcoin, Buffett consideră că moneda virtuală este un mijloc eficient de plată, dar că la fel este şi un cec.

"Ideea că bitcoin are vreo valoare intrinsecă este doar o glumă", a apreciat miliardarul în vârstă de 83 de ani.

Buffet a mai spus că ar fi foarte surprins dacă preţurile acţiunilor la nivel mondial vor scădea cu 50% în viitorul apropiat, faţă de nivelul actual. El consideră că în anii următori va avea loc o nouă criză financiară care va şoca pieţele financiare, dar acest fapt nu se va produce în viitorul apropiat.

"Oamenii se vor mai comporta într-un mod nebunesc în următorii 50 de ani. Este însă extrem de improbabil să o facă în următorii câţiva ani, după ceea ce s-a întâmplat în 2008. Odată ce au ieşit din camera de urgenţă, vor fi mai precauţi o perioadă", a explicat miliardarul.

Warren Buffet l-a depăşit în topul miliardarilor la nivel global pe magnatul mexican Carlos Slim Helu, după ce averea acestuia a scăzut joi cu 1,6 miliarde de dolari, şi a devenit astfel al doilea cel mai bogat om din lume, după cofondatorul Microsoft Bill Gates.

Averea lui Buffett a scăzut cu aproape 700 de milioane de dolari în urma şedinţei bursiere de joi, însă se află în urcare cu 2,6 miliarde de dolari faţă de începutul anului, la 63,4 miliarde de dolari, potrivit topului miliardarilor întocmit de Bloomberg.

Acţiunile companiei Berkshire Hathaway, care formează principalul activ al lui Buffett, au închis joi în scădere cu 1%, după creşteri puternice în ultima săptămână.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO