Business Internaţional

Buffett şi-a dat verdictul: Nu investeşte în obligaţiunile europene pentru că nu ştie dacă Europa va ieşi din criză

Buffett şi-a dat verdictul: Nu investeşte în obligaţiunile europene pentru că nu ştie dacă Europa va ieşi din criză

Autor: Marius Oncu

14.11.2011, 14:29 1159

Miliardarul american Warren Buffet, şeful companiei de investiţii Berkshire Hathaway, a declarat că nu investeşte în obligaţiuni europene întrucât nu este clar că Europa are voinţa şi capacitatea "de a face tot ce este necesar" pentru a rezolva criza datoriilor, potrivit CNBC.

Buffet este îngrijorat de lipsa de încredere din Europa, victima unei retrageri, parţiale, a investitorilor.

Şeful Berkshire a declarat că analizează în fiecare zi obligaţiuni ale statelor europene, dar nu a început să investească din nou. În plus, compania pe care o conduce nu are plasamente în bănci din zona euro şi nu a observat încă oportunităţi de achiziţie.

Europa "nu o să dispară", iar economia regiunii va fi mai puternică în zece ani, consideră miliardarul. Perioada intermediară ar putea fi, însă, dificilă, a avertizat el.

Costurile de împrumut ale Italiei şi Spaniei au crescut puternic în ultima perioadă, stârnind temeri că cele două economii, printre cele mai mari din zona euro, ar putea deveni victime ale crizei datoriilor suverane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO