Business Internaţional

Bulgaria îndeamnă UE să elimine standardele duble în privinţa produselor alimentare

Bulgaria îndeamnă UE să elimine standardele duble în...

Autor: Marian Avram, Mediafax

30.04.2018, 17:02 103

”Standardele duble asupra produselor alimentare din Uniunea Europeană au făcut ca o sută de milioane de oameni să se simtă ca aborigenii. Unitatea UE presupune aplicarea unui singur standard”, a declarat premierul Bulgariei, ţară ce deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

Ţări central şi est-europene, în principal Slovacia, Cehia şi Ungaria, au denunţat de mult timp faptul că în Europa de Est sunt vândute produse de calitate inferioară - de la alimente la cosmetice - sub aceleaşi branduri şi ambalaje utilizate pe pieţele occidentale. Potrivit propunerilor formulate în 2017, Bruxellesul ar urma să aloce aproximativ un milion de euro pentru a ajuta autorităţile statelor membre să verifice produsele alimentare. În plus, vor fi elaborate planuri de armonizare a metodelor pentru depistarea produselor de calitate inferioară.

Direcţia ungară pentru Siguranţă Alimentară a semnalat că unele companii fac reclame pentru produse alimentare similare cu cele din ţări vest-europene, dar utilizează în Ungaria ingrediente de calităţi inferioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO