Business Internaţional

Bulgaria îşi reînnoieşte flota: Trei companii concurează pentru construcţia unor nave de patrulare bulgare

Bulgaria îşi reînnoieşte flota: Trei companii...

Autor: Raluca Nicolae, Mediafax

09.04.2019, 15:35 428

Şantierul naval Fincantieri, şantierul naval german Lurssen şi compania MTG Dolphin sunt aşteptaţi să depună oferte în cadrul unei licitaţii pentru construirea a două nave de patrulare pentru marina bulgară, a declarat marţi un oficial de rang înalt, transmite Reuters.

Bulgaria vrea să îşi înlocuiască cele trei nave de patrulare vechi, construite de sovietici, cu nave noi şi a stabilit ca termen limită pentru licitaţii 16 aprilie.

Bulgaria şi-a mărit bugetul pentru noile nave cu 20%, la 567 de milioane de dolari, anul trecut.

Amiralul Mitkovo Petev, comandant al marinei bulgare a spus că ambarcaţiunile de patrulare ar fi echipate cu armament pentru lupte aeriene şi sub apă şi cu platforme de aterizare pentru elicopetere.

Bulgaria intenţionează să cheltuiască aproximativ 4,5 miliarde de leva în următorii zece ani pentru a-şi îmbunătăţi forţele navale cu vase noi, avioane şi vehicule de luptă.

Sofia speră să încheie o înţelegere, în această vară, cu Statele Unite pentru opt avioane de luptă F-16 care să înlocuiască avioanele vechi sovietice MiG-29.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO