Business Internaţional

Bulgaria nu va inaugura nicio secţiune nouă de autostradă în 2014

Bulgaria nu va inaugura nicio secţiune nouă de...

Autor: Daniela Stoican

14.08.2014, 00:00 910
Nicio secţiune nouă de autostradă nu va fi dată în circulaţie în Bulgaria până la sfârşitul anului, a declarat vicepremierul interimar Ekaterina Zaharieva, care este şi ministrul dezvoltării regionale, citată de Novinite. Guvernul interimar, numit în august pentru a pregăti alegerile anticipate din octombrie, se confruntă cu deficit bugetar şi îi va fi dificil să aloce fonduri suplimentare pentru companiile bulgare şi străine care construiesc autostrăzi în ţară. Companiile de construcţii au cerut fonduri suplimentare de 140 de milioane de leva (7 milioane euro) şi prelungirea termenelor actuale din contracte pentru a finaliza construcţia mai multor secţiuni de autostradă anul viitor.
 
Predecesoarea lui Zaharieva la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Desislava Terzieva, a declarat că autostrada Mariţa, de 114 kilometri şi care ar trebui să ajungă la graniţa cu Turcia,  şi secţiunea de 15 km din autostrada Struma care porneşte din oraşul Sandanski şi ajunge până la Kulata, la graniţa cu Grecia, vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2014. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO