Business Internaţional

Bulgaria se pregăteşte pentru una dintre cele mai mari achiziţii de armament: Guvernul de la Sofia aşteaptă o ofertă a Statelor Unite pentru vânzarea noilor avioane F-16

Bulgaria se pregăteşte pentru una dintre cele mai mari...

Autor: Mihai Draghici

04.06.2019, 16:49 531

Bulgaria se aşteaptă ca Statele Unite să transmită curând o ofertă la nivelul de 1,2 miliarde de dolari privind vânzarea a opt avioane F-16 noi, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Sofia, citat de agenţia Reuters.

Departamentul de Stat a aprobat luni posibila vânzare a opt avioane multirol F-16 şi a echipamentelor aferente pentru costul estimat de 1,67 miliarde de dolari, a transmis luni o agenţie a Pentagonului.

Bulgaria, stat membru al Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene, încearcă să înlocuiască flota de avioane MiG-29 şi să intensifice compatibilitatea cu standardele NATO.

Un contract cu firma Lockheed Martin pentru cumpărarea de avioane F-16V Block 70 ar fi cea mai mare achiziţie de armament de către Bulgaria după înlăturarea regimului comunist.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO