Business Internaţional

Bulgaria va pierde 600 milioane dolari din cauza suspendării South Stream

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Bogdan Cojocaru

03.12.2014, 00:00 366

Suspendarea construcţiei gazoductului rusesc South Stream va provoca Bulgariei pierderi de aproximativ 600 de milioane de dolari, a estimat Rumen Ovcearov, fost ministru bulgar al energiei, citat de agenţia Novinite. El a subliniat că Bulgaria nu se va confrunta doar cu pierderi financiare, ci şi cu pierderi geostrategice şi politice.

Ovcearov, ministru al energiei în perioada 2005-2007, a avertizat că este doar o problemă de timp până când va fi redusă cantitatea de gaze naturale care tranzitează Bulgaria. „Guvernul lui Boiko Borisov va rămâne în istorie ca unul care a distrus trei mari proiecte de infrastructură care ar fi ajutat Bulgaria să iasă din criza economică.”

Fostul oficial face referire la proiectul centralei nucleare Belene, care ar fi urmat să fie construită cu tehnologie rusească, la un oleoduct care să lege Bulgaria de Grecia şi la South Stream, un gazoduct care ar fi urmat să aducă gaze ruseşti în Europa Centrală ocolind Ucraina.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO