Business Internaţional

Bulgarii protestează împotriva băncilor

foto arhiva

Autor: Ioana Nita

25.02.2013, 13:38 2775

Manifestanţii din Bulgaria s-au adunat ieri în faţa băncii centrale (BNB) pentru a protesta împotriva abuzurilor băncilor bulgare asupra clienţilor, scrie Novinite.

Protestatarii cer demiterea guvernatorului Ivan Iskrov, susţinând că politicile monetare ale băncii centrale încalcă legea.

Bulgarii solicită, de asemenea, interzicerea modificărilor ratelor de dobândă şi a altor termene şi condiţii ale contractelor de credit, transparenţă în stabilirea ratelor de dobândă şi a criteriilor de acordare a împrumuturilor, aprobarea unei legi pentru falimentul personal şi un control mai riguros al băncilor comerciale din partea BNB.

Acesta este al treilea miting de protest care a avut loc astăzi în capitala bulgară după ce zeci de mii de persoane au manifestat în faţa Ministerului Economiei şi Energiei şi în centrul oraşului din cauza facturilor enorme la utilităţi şi a sărăciei.   

Protestele împotriva facturilor exagerate la utilităţi au început acum două săptămâni în Bulgaria şi au dus la demisia guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO