Business Internaţional

Bundesbank, puternica bancă centrală din Germania: Activitatea economică a scăzut cu 4,6% în aprilie, dar începe revenirea

Bundesbank, puternica bancă centrală din Germania: Activitatea economică a scăzut cu 4,6% în aprilie, dar începe revenirea

Autor: Alex Ciutacu

18.05.2020, 14:14 709

Activitatea economică din Germania a scăzut cu 4,6% în luna aprilie, conform unui nou indice actualizat în timp real, dezvoltat de banca centrală a ţării, care a declarat că „începe revenirea” odată cu relaxarea restricţiilor, potrivit FT.

Bundesbank a scris într-un raport publicat luni că indicatorii economici pictează „o imagine mohorâtă”, iar în timp ce restricţiile aplicate gospodăriilor şi businessurilor sunt relaxate, „viaţa economică şi socială din Germania este încă foarte departe de ce era considerat înainte normal”.

Banca centrală a dezvoltat un indice al activităţii economice actualizat săptămânal pentru a măsura modul în care evoluează economia în funcţie de anumite date ce pot fi colectate în timp real, precum traficul rutier, consumul de electricitate, poluarea aerului, zboruri, căutări Google, rata de angajare în economie şi circulaţia banilor..

Indicele s-a situat la minus 2,2% în ultima săptămână din luna martie, când economia a fost lovită în plin de măsurile de carantină – ceea ce subliniază un declin de 1,9% pentru primul trimestru.

Estimările de PIB pe datele preliminare publicate vineri au arătat o cădere economică de 2,2% în primul trimestru – cel mai mare declin din ultimii 11 ani, însă sub prăbuşirea din alte ţări ale zonei euro.

Pentru luna aprilie, indicele s-a situat la minus 4,6% - nivel care arată o evoluţie negativă ulterioară până la jumătatea lunii mai, conform Bundesbank.

Comedymall VOT IN PANDEMIE
AFACERI DE LA ZERO