Business Internaţional

Bursa ca bungee jumping: Acţiunile băncilor franceze revin în forţă, cu creşteri de până la 20%

Bursa ca bungee jumping: Acţiunile băncilor franceze revin în forţă, cu creşteri de până la 20%

Autor: Marius Oncu

15.09.2011, 17:36 793

Acţiunile băncilor franceze au crescut puternic după anunţul băncilor centrale privind suplimentarea lichidităţilor în dolari pentru sectorul financiar, iar avansul cotaţiei BNP Paribas a ajuns până la 20%, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Titlurile BNP Paribas au înregistrat cea mai mare creştere, de până la 20%, revenind ulterior, la 17:00 (ora României) la un avans de 13,2%. Societe Generale se afla în creştere cu 7,68%, iar Credit Agricole cu 7,88%.

În Italia, acţiunile Intesa au urcat cu 9,22%, iar cele ale UniCredit cu 6,28%.

Acţiunile băncilor europene se aflau, deja, în creştere, înainte de anunţul BCE, însă informaţia a accelerat puternic avansul.

Anunţul marilor bănci centrale a calmat temerile privind dificultăţile de finanţare cu dolari ale instituţiilor de credit europene. Acţiunile băncilor franceze au scăzut puternic în ultima perioadă din cauza îngrijorării investitorilor.

Banca Centrală Europeană (BCE), Banca Naţională a Elveţiei, Banca Japoniei, Rezerva Federală a SUA şi Banca Angliei vor colabora pentru a oferi lichidităţi suplimentare în dolari, pe lângă licitaţiile săptămânale anunţate anul trecut, a anunţat joi BCE.

Lichidităţile vor fi puse la dispoziţia băncilor prin trei operaţiuni cu maturitate de aproximativ trei luni, care acoperă perioada de până la sfârşitul anului. Aceste operaţiuni vor fi derulate suplimentar faţă de cele săptămânale, pe perioadă de şapte zile, iniţiate la 10 mai anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO