• Leu / EUR4.9210
  • Leu / GBP5.8375
  • Leu / USD4.8330
Business Internaţional

Bursa Nasdaq curtează din nou UiPath pentru listare. Daniel Dines, CEO: Piaţa muncii se va schimba radical după criza COVID. Cred că vom fi martorii unei revoluţii, vom avea mai multă libertate şi vom fi mai fericiţi, într-un final

Bursa Nasdaq curtează din nou UiPath pentru listare. Daniel Dines, CEO: Piaţa muncii se va schimba radical după criza COVID. Cred că vom fi martorii unei revoluţii, vom avea mai multă libertate şi vom fi mai fericiţi, într-un final

Autor: Eduard Ivanovici

19.08.2020, 13:49 791

Daniel Dines, CEO-ul UiPath, anunţa în urmă cu o lună că ia în considerare noi oportunităţi de creştere, pregătindu-se astfel pentru o ofertă publică iniţială. Cofondatorul companiei nu a specificat o dată exactă, însă anul 2021 pare o certitudine în contextul actual.

„Suntem o companie orientată spre telemuncă încă din prima zi. Am profitat de situaţie şi ne-am concentram mai mult pe clienţi. De exemplu, am putut să ajutăm asistentele medicale, care îşi dedicau trei ore din fiecare zi completării de documente, iar acum îşi pot petrece acest timp cu pacienţii. De asemenea, am lucrat mult cu agenţiile federale pentru dezvoltarea programului de protecţie a salariilor. Estimăm că circa 15% din toate creditele guvernamentale ale Statelor Unite au trecut prin roboţii dezvoltaţi de noi.”

În urma ultimei runde de finanţare, UiPath a devenit decacorn, cu o valoare estimată a companiei de 10,2 miliarde de dolari.

„Am început călătoria în 2005, în România, iar principiul de bază al firmei este modestia. Pentru a schimba lumea, trebuie să ai o viziune îndrăzneaţă, care face compania să funcţioneze din ce în ce mai eficient. Am fost în stare să raportăm cea mai rapidă creştere pe care a înregistrat-o vreodată o companie de software”, a declarat Dines într-un interviu pentru Nasdaq.

Daniel Dines a mai spus că piaţa forţei de muncă se va schimba radical drept urmare a crizei generate de coronavirus, telemunca urmând să devină noul „normal” post-pandemie.

„Oamenii realizează că nu este nevoie să fim în aceeaşi cameră cinci zile pe săptămână. Mă întâlnesc cu directorul financiar şi şeful de personal doar două zile pe săptămână şi este mult mai bine. Crem că vom fi martorii unei revoluţii, vom avea mai multă libertate şi vom fi mai fericiţi, într-un final.”

Ce a mai declarat Daniel Dines în cadrul interviului pentru Nasdaq:

  • „Credem că participăm la accelerarea marilor realizări ale umanităţii. Mişcarea pe care o vedem este la fel de importantă precum revoluţia industrială. Vedem aceeaşi mişcare în condiţiile în care sarcinile cu nivel scăzut sunt încredinţate computerelor, iar oamenii se pot concentra mai mult asupra unor sarcini mai dificile din punct de vedere intelectual”
  • „Mereu am crezut în calitatea dintre muncă şi joacă. Cât timp faci ceva care îţi place, este ca şi cum ai fi plătit pentru a te juca jocuri video. Cred că munca pe care o depun oamenii la nivel general poate fi exact la fel”
  • „Am început cu automatizarea robotică a proceselor şi furnizăm un set complet de instrumente care pleacă de la process mining, care conectează sistemul de sprijin pentru a înţelege departamentul de procese, la task mining, al cărui ţel este descoperirea sarcinilor individuale. Astfel, putem să ajutăm oamenii să îşi pună ideile în aplicare”
  • „Astfel, democratizăm automatizarea, de la devepoleri experimentaţi la cei care abia au început să muncească. Iar ultima treaptă a automatizării este partea de analiză, unde poţi măsura atât indicatorii de performanţă IT, cât şi indicatorii de performanţă a business-ului”
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9210
Diferență: -0,1096
Ieri: 4.9264
Azi: 4.8330
Diferență: 0,3217
Ieri: 4.8175
Azi: 5.8375
Diferență: -0,1095
Ieri: 5.8439
Azi: 5.0392
Diferență: -0,115
Ieri: 5.0450