Business Internaţional

Bursele din Europa iau avânt: Indicii europeni ating cel mai înalt nivel din ultimele cinci luni după votul asupra Brexit

Bursele din Europa iau avânt: Indicii europeni ating cel...

Autor: Izabela Cutieru

14.03.2019, 16:09 633

Acţiunile europene au crescut, atingând joi cel mai înalt nivel din ultimele cinci luni, după ce Parlamentul Britanic a respins ideea unui Brexit fără acord, relatează Reuters. 

Sentimentele pe piaţă au trecut de la prudenţă la optimism, înaintea votului de joi seară în privinţa amânării ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Indicele pan-european STOXX 600 a crescut cu 0,7%, iar FTSE 100 a crescut cu 0,5%.

La Amsterdam indicele AEX are o creştere de 0,88%, la Paric Cac 40 un plus de 0,61%, iar la Frankfurt DAX a câştigat 0,21%. La Madrid, IBEX 35 avea un plus de 0,53%.

„Acum vedem o şansă de 60% (în creştere de la 55%) ca o variantă apropiată a actualului acord Brexit propus de Primul Ministru să fie, în cele din urmă, ratificată”, au scris analiştii Goldman Sachs. Probabilitatea unui Brexit fără acord atinge 5 procente, au adăugat aceştia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO