Business Internaţional

Bursele europene deschid în creştere, după acordul pentru salvarea Ciprului

Bursele europene deschid în creştere, după acordul pentru salvarea Ciprului

Autor: Marius Oncu

25.03.2013, 10:56 371

Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu 0,8%. Euro s-a apreciat la 1,3048 dolari, cel mai ridicat nivel începând cu 15 martie, însă a revenit ulterior sub pragul de 1,3 dolari. Cotaţia petrolului a avansat cu 0,4%.

Cipru a acceptat condiţiile unui pachet de ajutor financiar extern, făcând astfel posibilă deblocarea împrumuturilor de 10 miliarde de euro. Înţelegerea dintre Cipru şi Troica creditorilor internaţionali a fost încheiată la Bruxelles în noaptea de duminică spre luni şi ratificată rapid de miniştrii de Finanţe ai zonei euro.

"Pieţele încep să presupună, cu aceste minicrize financiare, că se găseşte o soluţie mereu. Asta este un lucru bun", a declarat Stephen Halmarick, şeful diviziei de cercetare pentru investiţii la Colonial First State Global Asset Management din Sydney, care administrează active de 150 de miliarde de dolari.

Pe marile burse din Europa, indicele FTSE 100 (Londra) a avansat cu 0,6%, DAX (Frankfurt) a urcat cu 1,1%, iar CAC 40 (Paris) cu 1,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO