Business Internaţional

Business Magazin. Cum se apără miliardarii lumii de criză: Fiul unui lucrator feroviar şi patronul Zara, Amancio Ortega, a ajuns unul dintre cei mai mari investitori imobiliari cumpărând cel mai înalt turn de birouri din Miami

Business Magazin. Cum se apără miliardarii lumii de...

Autor: Ioana Matei

19.07.2020, 13:49 1107
După ce a făcut o avere în industria modei, miliardarul spaniol Amancio Ortega şi-a îndreptat atenţia către imobiliare, devenind cel mai mare investitor din domeniu dintre superbogaţii Europei, potrivit Bloomberg.

 Proprietăţile miliardarului spaniol au crescut până la 15,2 miliarde de euro, a anunţat compania recent. Ortega, în vârstă de 84 de ani, fondatorul şi proprietarul casei de modă Zara, a investit anul trecut 2,1 miliarde de euro în proprietăţi imobiliare prin intermediul unor filiale ale companiei sale Pontegadea.

Pontegadea, care deţine 59,3% din compania Zara Inditex SA, a avut un venit net de 1,8 miliarde de euro în 2019, inclusiv 1,64 miliarde de euro în dividende Inditex şi 621 milioane de euro din active imobiliare.

Ortega, cel mai bogat om din Spania, şi-a diversificat averea pentru a-i menţine valoarea, investind peste 3 miliarde de dolari în imobiliare din SUA în ultimii ani. Achiziţiile includ proprietăţi de top, cum ar fi Haughwout Building din Manhattan şi cel mai înalt turn de birouri din Miami (Southeast Financial Center).

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO